۱۳۰ پرونده از استان خوزستان در همایش ملی ثبت میراث صنعتی کشور بررسی میشود/ شهرستان بندرماهشهر نقشی اساسی در ثبت جهانی راهآهن ایران در یونسکو ایفا میکند
مصطفی پورعلی در افتتاحیه همایش ملی ثبت میراث صنعتی کشور اظهار داشت: هدف از برگزاری این همایش بررسی و ثبت پروندههای اثار صنعتی کشور است که امیدواریم این امر به بهترین نحو ممکن انجام شود.
وی افزود: راه آهن در زمره آثارهای ملی، تاریخی و جهانی بوده و میخواهیم این اثر را به عنوان چهارمین اثر از استان خوزستان در سازمان یونسکو ثبت جهانی کنیم؛ راه آهن شهرستان بندرماهشهر یکی نقاط آغازی راه آهن بوده که حتما در ثبت این اثر نقش اساسی دارد.
مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی بیان کرد: متاسفانه در شهرستان بندرماهشهر آثار ثبت شده کمی وجود دارد که امیدواریم پروندههای شهرستان بندرماهشهر مجوز لازم برای ثبت ملی را نیز بگیرند.
وی بیان کرد: دلیل افزایش سرعت ثبت آثار فرهنگی و تاریخی تهدیدهای صنعتی بوده است که این آثار را تحت تاثیر قرار میدهد.
پروژه ثبت جهانی راه آهن ایران در یونسکو از سیلو مجتمع بندری امام خمینی(ره) تا بندرترکمن را در برمیگیرد که در هماکنون در مرحله ارزیابی بوده است.
سیدحکمتاله موسوی در جمع خبرنگاران نیز اظهار داشت: ۲۶ استان در همایش ملی ملی ثبت میراث صنعتی کشور شرکت کردهاند؛ این همایش با حضور معاون وزیر میراث فرهنگی، کارشناسان و معاونین و مدیرکل برخی استانها در شهرستان بندرماهشهر برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه هیئت داوران کارکشتگان حوزه میراث فرهنگی هستند، افزود: وظیفه اصلی این همایش بررسی پرونده آثار صنعتی و ثبت ملی آنها با نظر کارشناسان و هیئت داوران بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان بیان کرد: استان خوزستان با بیش از ۱۳۰ پرونده بیشترین پرونده را در این همایش دارد که امیدواریم این پروندهها مجوز لازم برای ثبت ملی دریافت کنند.
وی با تاکید بر اینکه آثار استان خوزستان قسمتی از تاریخ و تمدن این استان است گفت: استان خوزستان مملو از آثار صنعتی بوده که پیشینه تاریخی شاخصی داشتهاند؛ پس از ثبت ملی این آثار هدف ما حفاظت و نگهداری آنها خواهد بود.