یک بام و دو هوای تصمیم گیری در وضعیت قرمز آلودگی هوا/ چرا کارمندان، کارگران و دانشجویان مستثنی می شوند؟

این روزها شاهد تداوم آلودگی هوای اغلب شهرهای استان خوزستان هستیم به طوری که کمتر روزی پیدا می شود که هوای شهرهای استان در وضعیت قرمز قرار نگیرد و هوا برای همه گروه ها ناسالم نباشد.

می دانیم افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان، کودکان و خانم های باردار در شرایطی که هوا ” ناسالم” است، باید از فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و سایر افراد نیز باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حال این سوال مطرح است؛ چرا اولا اقدامی برای کاهش آلودگی هوای خوزستان نمی شود و برنامه مسئولان برای آن چیست و ثانیا چرا کارمندان و سایر افراد شاغل از قاعده خانه نشینی و تعطیلی و عدم حضور در هوای آلوده استثنا می‌شوند؟

اگر سلامت همه افراد جامعه در اولویت است، باید این اولویت به‌طور یکسان برای تمام گروه‌ها، از جمله کارمندان، کارگران و دانشجویان رعایت شود. آیا در چنین شرایطی نمی‌توان حداقل تدابیر لازم را برای کاهش حضور این گروه ها در معرض آلودگی و حفظ سلامت آن‌ها در نظر گرفت؟ خصوصا در شرکت های پتروشیمی که آلودگی آن ها به واسطه سروکار با مواد شیمیایی و آلاینده های شیمیایی به مراتب از مناطق مسکونی و شهرها بیشتر است.

در برخی مکالمات روزمره نیز این جمله با طعنه و کنایه به گوش می‌رسد: مگر کارمندان ، کارگران و دانشجویان آب شش دارند که باید در این هوای آلوده سرکار بروند؟

به هر حال تداوم آلودگی هوای این روزهای استان خطر ابتلا به مشکلات تنفسی و قلبی را افزایش می‌ دهد و بسیاری از افراد نمی‌توانند به‌راحتی در فضای آزاد فعالیت کنند و سلامتی شان به صورت فزاینده ای در خطر است لذا امیدواریم طبق دستورالعمل شرایط وضعیت قرمز آلودگی هوا تصمیم مقتضی جهت حفظ سلامت این عزیزان نیز گرفته شود.

https://mahshahr.news/160389کپی شد!
73