«پتروشیمی غدیر»؛ داستان یک سقوط

اگر به عملکرد پتروشیمی غدیر از ابتدای سال ۹۸ تا امروز نگاهی بیندازیم، شاهد یک صعود و سقوط تراژدیک خواهیم بود. 

در سالهای ۹۸ و ۹۹ و ۱۴۰۰ شرکت یک روند صعودی در تولید، فروش، درآمد و سودسازی را تجربه کرد و سپس از اواخر ۱۴۰۰ تا امروز تمام مسیر قبلی طی شده را با دنده عقب بازگشت.

حاشیه سود عملیاتی شرکت در سال های ۹۸ تا ۱۴۰۰ به ترتیب برابر با ۲۲ و ۵۱ و ۴۰ درصد بود و سپس در یک عقبگرد در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ۳۳ و ۲۲ درصد کاهش یافت و در ۹ ماهه ۱۴۰۳ هم این نسبت به ۷ درصد تقلیل پیدا کرد.

نسبت P/E سهم هم که نشان دهنده نسبت قیمت به سود محقق شده سهم است در ابتدای سال ۹۸ برابر با عدد ۳۰ بود، که عدد بسیار بزرگی است و نشان از عدم ارزندگی قیمت سهام دارد، طی یک روند فوق العاده طی ۲ سال و در سال ۱۴۰۰ به زیر ۵ کاهش یافت که نشان از ارزندگی فوق العاده قیمت سهم دارد. سپس مجددا این نسبت شروع به افزایش کرد و در حال حاضر به عدد ۲۲ رسیده است که نشان از عدم ارزندگی سهم دارد.

در نهایت سود خالص شرکت هم با تمام افزایش نرخها، تورم، افزایش قیمت دلار و … روند نزولی داشته است!!! سود خالص شرکت در سال ۹۹ برابر با ۱.۳ همت و در سال ۱۴۰۰ برابر با ۱.۶ همت بوده است. اما در سال ۱۴۰۱ این سود مجددا به ۱.۴ همت کاهش یافت و در سال ۱۴۰۲ به ۱ همت رسید! در ۹ ماهه ۱۴۰۳ هم سود خالص به ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است، که نشان میدهد رسیدن به سود ۱ همتی هم تقریبا غیرممکن است. یعنی سود شرکت در زمان دلار نیمایی ۶۹۰۰۰ تومانی از سود خالص شرکت در زمان دلار نیمای ۱۲۰۰۰ تومانی هم کمتر است!

اینکه چگونه ممکن است یکی از بهترین شرکتهای بورسی در سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۰ که فعالان بازار سرمایه برای خرید آن صف کشیده بودند به شرکتی تبدیل شد که فروشندگان برای فروش آن صف کشیده اند، سوالی است که باید خسروی مدیرعامل و مدیران شرکت در مورد آن پاسخ دهند./تلویزیون پتروشیمی

https://mahshahr.news/160746کپی شد!
127