قراردادهای منطقه ویژه اقتصادی بندر امام به بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان رسیده است

ابوطالب گرایلو روز پنجشنبه در حاشیه بازدید استاندار خوزستان از منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره)، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سرمایهگذاری بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومانی در این منطقه دستاورد بزرگی است که نتیجه تلاشهای مستمر برای ایجاد زیرساختهای مناسب توسط دولت و حاکمیت بوده و نویدبخش تحولات چشمگیر در حوزه اقتصادی و بندری خوزستان است.
وی افزود: زیرساختها و پروژههای کلیدی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) با وسعت یک هزار و ۱۴۴ هکتار به عنوان بزرگترین منطقه اقتصادی کشور شناخته میشوند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان بیان کرد: در راستای توسعه این منطقه، یک هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی مجتمع بندری به سرمایهگذاران واگذار شده و پروژههای صنعتی مهمی از جمله کارخانه تولید روغن و تصفیه شکر در حال اجرا هستند.
وی هدف از این طرح ها را ارتقای بندر امام خمینی(ره) از نسل اول و دوم به نسل سوم و چهارم عنوان کرد و افزود: با ایجاد ارزش افزوده بیشتر، مواد اولیه وارد بندر شده و محصولاتی برای مصرف داخلی و صادرات تولید شود.
گرایلو بیان کرد: همچنین توافقاتی با سازمان حفاظت محیط زیست برای توسعه زیرساختها در ۶۰۰ هکتار از اراضی انجام شده که نشاندهنده تعهد به رعایت الزامات زیستمحیطی در کنار توسعه اقتصادی است.
وی افزود: ظرفیت فعلی بندر امام خمینی ۶۰ میلیون تن در سال است و پیشبینی میشود با تکمیل پروژههای جدید، حداقل ۱۰ میلیون تن به این ظرفیت افزوده شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت: در سال گذشته، ۴۸ میلیون تن کالا از این بندر تخلیه شده و ۷۰ درصد از کالاهای اساسی کشور را تکمیل کرده است؛ این آمار، نقش حیاتی بندر امام خمینی(ره) را در زنجیره تامین کشور نشان میدهد.
وی افزود: پروژههای زیرساختی با سرمایهگذاری حدود یک هزار و ۶۶۲ میلیارد تومان در حال اجرا هستند و تاکنون به پیشرفت ۴۰ درصدی رسیدهاند؛ این پروژهها با هدف جذب سرمایهگذاران، دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی و بهبود خدمات بندری طراحی شدهاند.
گرایلو با بیان اینکه خوزستان با وجود چالشهایی نظیر تامین مصالح و مشکلات کارخانجات سیمان توانسته از برنامه زمانبندی مصوب خود پیشی بگیرد، گفت: این پروژهها شامل تاسیسات و کارخانجات مختلفی است که نه تنها ظرفیت عملیاتی بندر را افزایش میدهند، بلکه زمینهساز ایجاد فرصتهای شغلی جدید نیز هستند.
وی افزود: در راستای سیاستهای توسعه منطقهای، سامانهای برای ثبتنام متقاضیان کار در منطقه ویژه اقتصادی راهاندازی شده که اولویت استخدام را به افراد بومی اختصاص داده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت: اکنون از مجموع ۱۳ هزار نیروی انسانی شاغل در این منطقه، ۸۶ درصد از مشاغل به نیروهای بومی واگذار شده است همچنین، پروژههای صنعتی در حال اجرا ظرفیت ایجاد یک تا ۲ هزار شغل جدید را دارند که میتوانند تاثیر بسزایی در کاهش نرخ بیکاری استان داشته باشند.
وی با اشاره به چالشها و مطالبات سرمایهگذاران با وجود پیشرفتهای چشمگیر افزود: سرمایهگذاران به برخی موانع موجود در استان خوزستان از جمله مشکلات ترافیکی و زیرساختی اشاره کرده و خواستار همکاری بیشتر مسئولان برای تسهیل فرآیندها شدهاند.
گرایلو بیان کرد: رفع این چالشها در اولویت برنامههای ما قرار دارد تا بتوانیم محیطی مساعدتر برای سرمایهگذاری فراهم کنیم. چشمانداز آینده هدف نهایی این پروژهها، افزایش ظرفیت عملیاتی بندر امام خمینی، بهبود شرایط اقتصادی استان و تقویت جایگاه این بندر به عنوان یکی از مهمترین دروازههای تجاری کشور است.
وی تاکید کرد: بی شک با تکمیل پروژههای در دست اجرا، انتظار میرود درآمدزایی بیشتری برای کشور ایجاد شده و منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی به الگویی موفق در توسعه پایدار تبدیل شود.
استاندار خوزستان روز پنجشنبه در نخستین روز از سفر سهروزه خود به بندر ماهشهر و بندر امام خمینی(ره)، پس از ادای احترام به مقام شامخ شهدای گمنام در حسینیه ثارالله، از پروژهها و تاسیسات زیرساختی منطقه بازدید و مشکلات و چالشهای موجود را بررسی کرد.
سفر سهروزه سید محمد رضا موالی زاده به بندر امام خمینی (ره) و بندر ماهشهر با هدف بررسی مسائل زیرساختی، اقتصادی و اجتماعی و رفع چالشهای محلی و بهبود همکاری بین نهادهای دولتی و بخش خصوصی برنامهریزی شده است.
بندر ماهشهر و بندر امام خمینی(ره) از مهمترین مراکز صنعتی، تجاری و حملونقل کشور محسوب میشوند که در جنوب خوزستان و حاشیه خلیج فارس قرار دارند.
بندر امام خمینی(ره) با دارا بودن اسکلههای متعدد و ظرفیت بالای تخلیه و بارگیری کالا، بهعنوان یکی از بزرگترین بنادر تجاری ایران، نقشی کلیدی در تامین نیازهای وارداتی و صادراتی کشور ایفا میکند.
علاوه بر این، صنایع پتروشیمی بندر ماهشهر که از بزرگترین مجتمعهای پتروشیمی ایران و خاورمیانه به شمار میروند، سهم عمدهای در تولید و صادرات محصولات پتروشیمی دارند.
موقعیت راهبردی این ۲ منطقه و حجم بالای تردد وسایل نقلیه سنگین، ضرورت توسعه زیرساختهای حملونقل را دوچندان کرده است.