استاندار خوزستان: صنایع تبدیلی موتور محرک توسعه و کاهش ضایعات کشاورزی است

استاندار خوزستان با بیان اینکه صنایع تبدیلی به عنوان موتور محرک توسعه و کاهش ضایعات کشاورزی است، گفت: توسعه صنایع تبدیلی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده از خروج ارز برای واردات نیز جلوگیری می کند.

سیدمحمدرضا موالی‌زاده روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از صنایع تبدیلی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این بازدید با هدف بررسی اقدامات انجام‌شده برای ایجاد ارزش افزوده به جای خام‌فروشی و بهبود سیستم‌های مدیریت منابع آبی صورت گرفت.

وی افزود: منطقه ویژه اقتصادی بندر امام با مساحت ۱۱ هزار هکتار، میزبان ۱۲ هزار شاغل در حوزه‌های مختلف از جمله صنایع تبدیلی، نفتی و لجستیک است.

استاندار خوزستان با بیان اینکه این منطقه ۳۰ درصد از تجارت دریایی ایران و ۷۰ درصد از واردات کالاهای اساسی کشور را مدیریت می‌کند، گفت: فرآوری محصولات خام به جای خام‌فروشی علاوه بر تقویت امنیت غذایی و اشتغال با کاهش ضایعات ۳۰ درصدی در بخش کشاورزی، سالانه از هدررفت سه تا پنج میلیارد دلار جلوگیری می‌کند.

وی تصریح کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، انتظار می‌رود توسعه صنایع تبدیلی در این منطقه ویژه اقتصادی به جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر و افزایش سهم ایران در بازارهای جهانی منجر شود.

موالی زاده خاطر نشان کرد: بهبود زیرساخت‌هایی مانند سیستم‌های بازیافت آب و انرژی از جمله اولویت‌های آینده اعلام شده است.

وی یاداور شد: مجموع شاغلان مستقیم در این ۲ کارخانه به ۷۵۰ نفر می‌رسد که نشان دهنده نقش صنایع تبدیلی در ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار است.

به گزارش ایرنا، کارخانه روغن‌کشی و تصفیه روغن خوراکی روزانه با فرآوری ۶ هزار تن دانه روغنی، یک هزار و ۲۰۰ تن روغن خوراکی تولید می‌کند که نیاز صنایع غذایی، اصناف و خانوارها را تامین می‌کند.

همچنین ضایعات این فرآیند به عنوان خوراک دام و طیور استفاده می‌شود که گامی در جهت کاهش ضایعات کشاورزی است.

سیستم تصفیه و بازیافت فاضلاب این کارخانه ها نیز با بهره‌گیری از ۲ خط پیشرفته، ۹۷ درصد از آب مصرفی (معادل یک هزار مترمکعب از ۲ هزار مترمکعب) را به چرخه تولید بازمی‌گرداند؛ این اقدام سالانه موجب صرفه‌جویی قابل توجهی در منابع آبی می‌شود.

کارخانه تولید شکر خوراکی نیز با ظرفیت تولید سالانه ۱٫۵ میلیون تن شکر، از شکر خام وارداتی، محصول نهایی را برای مصارف داخلی و صادرات فراهم می‌کند.

به گزارش ایرنا،استاندار خوزستان روز پنجشنبه در نخستین روز از سفر سه‌روزه خود به بندر ماهشهر و بندر امام خمینی(ره)، پس از ادای احترام به مقام شامخ شهدای گمنام در حسینیه ثارالله ، از پروژه‌ها و تاسیسات زیرساختی منطقه بازدید و مشکلات و چالش‌های موجود را بررسی کرد.

سفر سه‌روزه سید محمد رضا موالی زاده به بندر امام خمینی (ره) و بندر ماهشهر با هدف بررسی مسائل زیرساختی، اقتصادی و اجتماعی و رفع چالش‌های محلی و بهبود همکاری بین نهادهای دولتی و بخش خصوصی برنامه‌ریزی شده است.

بنادر ماهشهر و امام خمینی(ره) از مهم‌ترین مراکز صنعتی، تجاری و حمل‌ونقل کشور محسوب می‌شوند که در جنوب خوزستان و حاشیه خلیج فارس قرار دارند.

بندر امام خمینی(ره) با دارا بودن اسکله‌های متعدد و ظرفیت بالای تخلیه و بارگیری کالا، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بنادر تجاری ایران، نقشی کلیدی در تامین نیازهای وارداتی و صادراتی کشور ایفا می‌کند.

علاوه بر این، صنایع پتروشیمی بندر ماهشهر که از بزرگ‌ترین مجتمع‌های پتروشیمی ایران و خاورمیانه به شمار می‌روند، سهم عمده‌ای در تولید و صادرات محصولات پتروشیمی دارند. موقعیت راهبردی این ۲ منطقه و حجم بالای تردد وسایل نقلیه سنگین، ضرورت توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل را دوچندان کرده است.

https://mahshahr.news/160758کپی شد!
13
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *