راه اندازی سامانه بهسوزی مشعل بدون دود واحد بهره برداری شماره ۲ اهواز/انعقاد بزرگترین قرارداد جمع آوری گاز های مشعل با پتروشیمی
خورنا|باقرگل فر:مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با تشریح فعالیتهای این شرکت برای جمعآوری گازهای مشعل گفت: چهار قرارداد و یک تفاهمنامه جمعآوری گازهای همراه نفت در محدوده مناطق نفتخیز جنوب در حال اجراست.
بنابه گزارش سرویس نفت و پتروشیمی به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، احمد محمدی روز چهارشنبه (یکم آبانماه) بهتازگی در آیین راهاندازی سامانه بهسوزی مشعل بدون دود واحد بهرهبرداری شماره ۲ اهواز اظهار کرد: اجرا و تکمیل این قراردادها که در استانهای حوزه عملیاتی این شرکت از جمله خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر اجرا میشوند، پیامدهای مثبت زیست محیطی و اقتصادی برای مردم منطقه و کشور به همراه دارد.
وی افزود: مهمترین و بزرگترین این قراردادها را با شرکتهای پتروشیمی امضا کردیم که یکی از آنها قرارداد جمعآوری گازهای مشعل با طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه این قرارداد اجرایی شده است، گفت: در چارچوب این قرارداد طبق برنامه زمانبندی شده گازهای مشعل منطقه گچساران و شرق استان خوزستان به میزان ۴۰۰ میلیون فوت مکعب جمع آوری خواهد شد.
محمدی افزود: قرارداد دیگر که کارهای آن آغاز شده، به ارزش حدود ۲۰۰ میلیون دلار با شرکت پتروشیمی مارون امضا شده است و در قالب آن گازهای منطقه مارون و اهواز یعنی مناطق مرکزی استان خوزستان به میزان بیش از ۲۰۰ میلیون فوت مکعب در روز جمع آوری میشود.
وی ادامه داد: دو قرارداد مزایده فروش گازهای همراه نفت با دو شرکت بخش خصوصی امضا کردیم که کارهای اجرایی آن حدود ۴۰ درصد پیشرفت دارد.
به گفته محمدی، بر اساس این دو قرارداد، حدود ۵۰ میلیون فوت مکعب گازهای مشعل جمعآوری و پس از فشارافزایی به کارخانههای گاز و گاز مایع ارسال میشود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اظهار کرد: تفاهمنامهای نیز با شرکت پتروپالایش بختیاری با هدف جمعآوری حدود ۱۲۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت شمال استان خوزستان امضا شده است.
محمدی تصریح کرد: در اجرای این قراردادها جمعآوری ۹۰ درصد گازهای مشعل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هدفگذاری شده است که بخش عمده این مشعلها در شرق، مرکز و شمال استان خوزستان قرار دارند.
وی اظهار امیدواری کرد با تعاملی که میان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با دستگاههای اجرایی استانهای نفتخیز بهویژه خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، بتوان این اقدامها را که هم منافع زیست محیطی و هم عواید مورد توجه اقتصادی به همراه دارد، استمرار بخشید.
اجرای طرح توسه ۲۸ مخزن با رعایت استانداردهای زیست محیطی
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب همچنین به طرح توسعه ۲۸ مخزن اشاره و اظهار کرد: در این طرح ملی که کارهای حفاری چاههای آن نیز آغاز شده است، همه اقدامهای توسعهای الزاما با رعایت استانداردهای زیست محیطی و بدون ایجاد مشعل جدید انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب توجه به محیط پیرامونی را اولویت صنعت نفت عنوان کرد و گفت: نگاه وزارت نفت به محیط زیست تنها از منظر سود و صرفه اقتصادی نیست، بلکه در مواردی که سود اقتصادی هم به همراه نداشته باشد برای رفاه حال مردم طرحهای زیست محیطی را اجرا میکند.
محمدی تصریح کرد: مقام عالی وزارت نیز با جدیت طرحهای جمعآوری گازهای مشعل در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب را پیگیری میکند و تاکید دارد تا حد ممکن گازهای مشعل حذف شود.
وی افزود: تا حذف کامل گازهای مشعل، بهسوزی مشعلهای شرق و غرب اهواز را به عنوان برنامه کوتاهمدت هدفگذاری کردیم که در قالب آن نخستین سامانه بهسوزی مشعل سال گذشته در واحد بهرهبرداری شماره ۳ اهواز نصب و راهاندازی شد و دومین سامانه بهسوزی مشعل نیز اکنون در واحد بهرهبرداری شماره ۲ اهواز نصب و راهاندازی شده است.